Asutko Islannissa ja työskentelet lentohenkilöstössä toisessa Pohjoismaassa?

 

Seuraavassa on tietoa sinulle, joka asut Islannissa ja teet töitä toisessa Pohjoismaassa pohjoismaiselle lentoyhtiölle työskennellen lentokoneessa. Tämä ohje koskee vain tästä työstä saadun tulon verottamista.

 

Verotus työskentelyvaltiossa

Palkka on vapautettu verotuksesta työskentelyvaltiossa. Tätä sovelletaan sekä silloin kun lennät maan sisäisiä lentoja, että silloin kun lennät kansainvälisessä liikenteessä.

 

Verotus Islannissa

Palkka on veronalaista tuloa Islannissa. Jos olet saanut päivärahaa töistä aiheutuvien kulujen kattamiseksi, sovelletaan islantilaisia säännöksiä siihen, kuinka suuri osa päivärahasta on verovapaata.

 

Anna selvitys palkkatuloista ja päivärahoista islantilaisella veroilmoituksellasi, ja sinun täytyy täyttää myös lomake RSK 3.22 islantilaisten säännösten mukaisista verovapaista päivärahoista.

 

Sosiaaliturva

Tilanteessasi on erityisiä säännöksiä, joiden perusteella päätetään minkä maan sosiaaliturvalainsäädännön piiriin kuulut. Ota yhteyttä sosiaalivakuutusviranomaisiin Islannissa (Tryggingastofnun (www.tr.is)) työskentelyvaltiossa saadaksesi lisätietoja.

Valitse toinen maa tst:   Tanska | Norja | Suomi | Ruotsi