Bor du i Sverige och arbetar i ett annat nordiskt land som artist eller idrottsutövare?

Detta gäller dig som är bor i Sverige och arbetar i ett annat nordiskt land som artist eller idrottsutövare och tar bara upp beskattningen av din arbetsinkomst.

Beskattning i arbetslandet

Om du arbetar som artist eller idrottsutövare i ett annat nordiskt land kan inkomsten du får från arbetet normalt beskattas i detta land.  

Om inkomsten uppbärs av ett "artistbolag" är det bolaget och inte du som kan komma att beskattas för inkomsten i arbetslandet. Du beskattas i detta fall enligt vanliga regler för lön och utdelning i Sverige.

Beskattning i Sverige

Du ska även beskattas för inkomsten i Sverige. Om beskattning även har skett i arbetslandet undanröjs dubbelbeskattningen genom att du i Sverige yrkar avräkning för den skatt du betalt i det andra landet. Avräkning medges högst med ett belopp som motsvarar den svenska skatt som utgår på inkomsten du fått som artist/idrottsutövare i det andra nordiska landet. Om det är ett bolag som fått inkomsten och blivit beskattat i det andra landet är det bolaget som får yrka avdrag/avräkning för den utländska skatten.

Vlj det andra landet hr:   Danmark | Island | Norge | Finland |