Asutko Ruotsissa ja työskentelet muusta Pohjoismaasta olevalla aluksella joka on kansainvälisessä liikenteessä?

Seuraavassa on tietoa sinulle, joka asut Ruotsissa ja työskentelet kansainvälisessä liikenteessä olevalla laivalla, jonka lippuvaltio on muu Pohjoismaa. Tämä ohje koskee vain tästä työstä saadun tulon verottamista.

Kansainvälinen liikenne

Kansainvälisellä liikenteellä tarkoitetaan kaikkea aluksella tehtävää kuljetusta paitsi silloin kun alusta käytetään vain yhden Pohjoismaan alueiden välisessä liikenteessä.

Verotus toisessa Pohjoismaassa

Palkkaasi voidaan verottaa siinä Pohjoismaassa mihin alus on rekisteröity.

Kun työskentelet aluksella, joka on toisesta Pohjoismaasta olevan varustamon ns. bareboat-ehdoin rahtaama, voidaan palkkaasi verottaa siinä maassa, jossa varustamo on rekisteröity.

 Verotus Ruotsissa

Et maksa Ruotsissa veroa tulosta, eikä se vaikuta myöskään muiden tulojesi verotukseen.

Jos työskentelet aluksella, jolla on työtehtäviä tanskalaisella tai norjalaisella mannerjalustalla, tietoa verotuksesta löytyy osiosta "Asutko Ruotsissa ja työskentelet tanskalaisella tai norjalaisella mannerjalustalla?"

Sosiaaliturva

Tilanteessasi on erityisiä säännöksiä, joiden perusteella päätetään minkä maan sosiaaliturvalainsäädännön piiriin kuulut. Ota yhteyttä sosiaaliturvaviranomaisiin Ruotsissa tai aluksen rekisteröintivaltiossa saadaksesi lisätietoja.

 

 

Valitse toinen maa tst:   Tanska | Islanti | Norja | Suomi |