Asutko toisessa Pohjoismaassa ja omistat suomalaisen yhtiön osakkeita?

Seuraavassa on tietoa sinulle joka asut toisessa pohjoismaassa ja omistat Suomessa olevan yhtiön osakkeita? Ohje koskee vain tällaisista osakkeista saadun tulon verotusta.

Osinkotulo

Verotus Suomessa

Suomesta saamastasi osingosta peritään Suomessa lopullinen 15 %:n suuruinen lähdevero. Maksaja perii veron suorituksen yhteydessä. Lähdeveron alaisesta suorituksesta ei anneta veroilmoitusta Suomeen.

Jos Suomessa on virheellisesti otettu veroa enemmän kuin 15 %, ota oikaisua varten yhteyttä osingon maksaneeseen tahoon esim. välittäjäpankkiin.

Verotus asuinvaltiossa

Ilmoita Suomesta saatu osinko sekä Suomessa maksettu vero asuinvaltion veroilmoituksessa. Tulo verotetaan myös asuinvaltiossa. Kaksinkertaisen verotuksen poistamiseksi Suomen vero vähennetään samasta osingosta asuinvaltiossa menevästä verosta.

Osakkeen myynnistä saatu voitto

Jos et koskaan ole asunut Suomessa, Suomi ei voi verottaa suomalaisen osakkeiden myynnistä saamaasi voittoa. (Eri säännöt koskevat asunto-osakkeiden myyntivoittoa).

Jos olet Suomen kansalainen ja vielä yleisesti verovelvollinen Suomessa (tai jos myyt asunto-osakkeita), Suomi voi verottaa myynnistä saamaasi voittoa. Ilmoita myynti lomakkeella 9A tai OmaVerossa. Suomen vero on 30 tai 34 %.

Ilmoita myynnistä saamasi voitto asuinvaltion veroilmoituksella. Ilmoita myös mahdollinen Suomen vero. Kaksinkertaisen verotuksen poistamiseksi Suomen vero vähennetään samasta tulosta asuinvaltiossa menevästä verosta.

Valitse toinen maa tst:   Tanska | Islanti | Norja | Ruotsi