Asutko Suomessa ja omistat kiinteistön tai huoneiston muussa Pohjoismaassa?

Seuraavassa on tietoa sinulle joka asut Suomessa ja omistat muusta Pohjoismaasta olevan kiinteistön tai huoneiston? Ohje koskee vain tällaisista osakkeista saadun tulon verotusta.

 

Verotus Suomessa

Ulkomailla oleva kiinteistö tai huoneisto on veronalainen sijaintivaltiossa. Kyseinen omaisuus ja mahdollinen tulo on aina ilmoitettava myös Suomen veroilmoituksessa.

Jos sinulla on ulkomaisesta omaisuudesta vuokratuloa, siitä maksetaan Suomessa veroa 30 tai 34 %. Kaksinkertainen verotus poistetaan vähentämällä ulkomainen vero Suomen verosta. Vähennys ei kuitenkaan voi olla suurempi, kuin kyseisestä vuokratulosta Suomessa menevä vero.

Ulkomaisen kiinteistön vuokratulosta voidaan tulonhankkimiskuluna vähentää mahdollinen ulkomainen kiinteistövero.

Jos myyt omaisuuttasi

Suomessa maksetaan 30 tai 34 % veroa omaisuuden luovutuksesta saadusta voitosta. Voiton määrä lasketaan Suomen lainsäädännön mukaan. Kaksinkertaisen verotuksen poistamiseksi Suomen verosta vähennetään ulkomainen vero. Vähennys ei kuitenkaan voi olla suurempi kuin kyseisestä voitosta Suomessa menevä vero.

Jos olet esimerkiksi aikaisemmin asunut asunnon sijaintivaltiossa ja olet omistusaikana yhtäjaksoisesti vähintään kaksi vuotta käyttänyt asuntoa omana tai perheesi vakituisena asuntona, voitosta ei makseta veroa Suomeen.

Suomalaista kiinteistöveroa ei määrätä ulkomaisesta kiinteistöstä.

Valitse toinen maa tst:   Tanska | Islanti | Norja | Ruotsi