Bor du i et andet nordisk land og arbejder i Island for en privat arbejdsgiver?

Dette gælder for dig, som bor i et andet nordisk land, og arbejder i Island for en privat arbejdsgiver. Informationen gælder kun beskatningen af denne indkomst.

Se her hvis du har en offentlig arbejdsgiver, arbejder som sømand eller flyvende personel eller arbejder som artist eller idrætsudøver.

 

Din arbejdsgiver er fra Island

Du skal betale skat af din lønindkomst i Island, og du skal medregne din indkomst i selvangivelsen i dit bopælsland.

Arbejder du på et hjemmekontor eller et andet sted i det land du bor i, skal lønnen for den del af arbejdet beskattes i dit bopælsland. Dette gælder for alt udført arbejde i det land du bor i afhængig af om det er planlagt eller mere tilfældigt.

Er du på tjenesterejse udenfor Island, skal lønnen for den del af arbejdet beskattes i det land du bor i.

Beregning af islandsk skat se: Eksempel på Skatteberegning

 

Din arbejdsgiver er fra et andet land end Island

Du skal betale skat til Island, hvis en af følgende betingelser er opfyldt:

  • du opholder dig i mere end 183 dage i Island indenfor enhver 12-måneders periode
  • din arbejdsgiver har fast driftssted i Island
  • du er udlejet til virksomhed i Island

Du skal betale skat i dit bopælsland, såfremt ingen af ovenstående betingelser er opfyldt.

Hvis du opfylder en af betingelserne ovenfor er du skattepligtig på Island og for den del af lønnen der er optjent der.

Arbejder du hjemmefra eller et andet sted i det land du bor i, skal lønnen for den del af arbejdet beskattes i dit bopælsland. Dette gælder for den del af arbejdet der er udført i dit bopælsland uanset om det er planlagt eller mere tilfældigt.

Er du på tjenesterejse udenfor Island skal lønnen for den del af arbejder bare beskattes i det land du bor i med mindre du rejser til arbejdsgiverens hjemland. Udfører du arbejde i arbejdsgivers hjemland, skal lønnen for den del af arbejdet beskattes der.

Du skal medregne indkomsten i din selvangivelse i bopælslandet.

 

Bestyrelseshonorar

Du skal betale skat i Island, hvis du bor i et andet nordisk land og modtager udbetaling for bestyrelsesarbejde (bestyrelseshonorar) fra et islandsk selskab. Indkomsten kan også være skattepligtig i bopælslandet. Dette gælder uanset, hvor arbejdet er udført.

Du skal altid medregne din udenlandske indkomst i din selvangivelse i bopælslandet. Betaler du skat i begge lande, er det bopælslandet der i skatteberegningen, skal tage hensyn til den skat, du har betalt i Island.

 

Social sikring

Der findes specielle regler, som bestemmer hvor du skal være socialt sikret. Du bør kontakte de sociale myndigheder i det land, hvor du bor eller Tryggingastofnun ríkisins for mere information. 

Vlg det andet land her:   Danmark | Norge | Finland | Sverige