Asutko Tanskassa ja työskentelet taiteilijana tai urheilijana toisessa Pohjoismaassa?

Seuraavassa on tietoa sinulle, joka asut Tanskassa ja saat palkkaa jostain toisesta Pohjoismaasta taiteilijana tai urheilijana? Seuraavassa on tietoa tämän palkan verotuksesta.

Verotus työskentelyvaltiossa

Urheilijana tai esiintyvänä taiteilijana saatu tulo verotetaan yleensä siinä valtiossa jossa urheilet tai esiinnyt.

Verotus Tanskassa

Kun asut Tanskassa, olet Tanskassa yleisesti verovelvollinen. Tällöin sinun on ilmoitettava Tanskan veroilmoituksessa sekä Tanskasta että ulkomailta saadut tulot.

Tulo on veronalaista myös Tanska. Jotta voit välttää kaksinkertaisen verotusen, ilmoita tulo ja toisessa maassa maksettu vero Tanskan veroilmoituksessa. Kaksinkertainen verotus poistetaan siten, että ulkomainen vero vähennetään Tanskassa. Vähennys ei voi olla suurempi kuin samasta tulosta Tanskassa aiheutuva vero.Varsinaisessa veroilmoituksessa on ilmoitettava vuosittain kaikki tulot ja vähennykset. Joissain tapauksissa saat automaattisesti verotuspäätöksen, joissain tapauksissa sinun tulee antaa veroilmoitus, saadaksesi verotuspäätöksen.

Voit antaa veroilmoituksen verohallinnon sähköisessä palvelussa E-Tax (TastSelv) osoitteessa skat.dk/tastselv (tanskaksi), jonne voit kirjautua joko käyttäen NemID tai E-tax salasanaa (Tastselv-tunnus).

Ulkomaisen tulon ilmoituksessa ilmoitetaan kaikki ulkomaiselta työnantajalta saadut palkat ja niihin kohdistuvat vähennysvaatimukset. Tanskan verohallinto ei saa näitä tietoja maksajilta.

Lisätietoa osiossa Yleistä / Veroilmoitus tai skat.dk."Bor du i Danmark og arbejder i udlandet".

 

Valitse toinen maa tst:   Islanti | Norja | Suomi | Ruotsi